neděle 3. června 2012

GUESS PRISM


Dobré ráno dámy,

hodně z nás pamatuje dobu, kdy jsme místo mobilu v kapse musely nosit hodinky na ruce. A já ty své fakt nenáviděla. Ani nevím proč. Pamatuju si je docela přesně. Byly to PRIMky, kulaté, pozlacené, s číselným ciferníkem a tmavě hnědým koženým páskem. Ano, tak hrozné nebyly, ale prostě mi vadilo mít "něco" na ruce. Pak přišly narozeniny a můj vysněný mobil. A když jsem zjistila, že jedna z funkcí mobilu je i čas na displeji...pche - hodinky přece už potřebovat nebudu....Skončily na dně krabičky s ostatními doplňky. Od té doby po mnoho let pro mě hodinky přestaly existovat.

Až jednou...

Nevím jak a proč, ale po nějaké době jsem se o hodinky začala znovu zajímat. Začala jsem je vnímat ne jenom z hlediska jejich hlavní funkce, ale i jako módní doplněk. V té době jsem si při studiích přividělávala v TIME OUTu - ne z důvodu, že bych musela, ale protože jsem vždycky chtěla být tak nějak nezávislá. Aspoň částečně. A protože mě posedla hodinková mánie, rozhodla jsem se jedny pořídit. Ale něco pořádnějšího. Hodinky jsem vnímala, vnímám a budu vnímat jako dlouhodobou investici, za které se vyplatí "zaplatit". Hodinky pro mě nejsou záležitostí pouze jedné sezóny nebo celého roku jako boty, které přestanou být moderní nebo je zničíte. Hodinky zničit samozřejmě taky můžete, ale přece je v tom velký rozdíl. Zničit něco co nosíte na nohách jde přece jenom rychleji než to, co nosíte na zápěstí.

Vyhledávala jsem si na internetu značky, typy, materiály, sledovala výlohy a lidi. Nejvíce se mi zalíbily hodinky od GUESS. Není to nejexkluzivnější firma na trhu, ale patří do vyšší a zároveň finančně dostupné třídy. Firma GUESS vznikla v Kalifornii a její první produkcí byly jeansy. Díky velkému úspěchu u zákazníků se management společnosti rozhodl rozšířit portfolio o doplňky - mezi nimi i hodinky. Od té doby si hodinky GUESS vybudovaly pevnou pozici na trhu a našly si milióny nadšených příznivců ve všech koutech planety. I já patřím mezi ně:)

ZNAČKA: GUESS PRISM
ROZMĚRY: 38 x 13 mm
MATERIÁL: Nerezová ocel
BARVA: Stříbrná
TVAR: Kulaté
VODOTĚSNOST: Ne
CENA: + - 5 000 Kč/ moje cena + - 2 400 Kč





RECENZE

Balení hodinek je velmi líbívé. Dostatečně velkou mato-lesklou krabičku v černé barvě s vyraženým stříbrným nápisem GUESS snadno otevřete. Černá barva není zvolena náhodně. Černá vyjadřuje "klasiku a důvěryhodnost". Navíc spojení černé a stříbrné nebo zlaté barvy hodinek tvoří nejluxusnější kombinaci. Na víku zevnitř je vyraženo  taktéž logo GUESS ve stříbrném provedení. Líbí se mi nápad polštářku, který slouží k uchycení a fixaci hodinek. Drží hezky tvar, netočí se, zkrátka když otevřete krabičku, víte, že nalezte hodinky tak, jak mají být - ciferníkem nahoru. Navíc tento detail polštářku dává pocit, že získáváte jedinečný výrobek. Uvnitř krabičky také najdete dvě mini-knížečky, kde se dozvíte vše, co potřebujete. Všechny informace o hodinkách, jejich nastavení a kontaktu na opravárenské centrum.

Samotné hodinky se Vám ze začátku na ruce budou zdát těžké, ale je to jenom o zvyku. Já to už ani nevnímám. Strašně mi vyhovuje jejich rozměr. Mám ráda velké hodinky, klidně můžu říct, že tak trochu pánský styl. Hodně lidí se mě už zeptalo, jestli ty hodinky nejsou náhodou pánské...:) V každém případě si musíte jít zkrátit řemínek. Nedoporučuju to provádět vlastnoručně, můžete ho zničit. Stačí když zajdete do kterékoliv prodejny hodinek a zkusíte se zeptat. Ne všude Vám asi vyhoví, ale jednou štěstí mít určitě budete. Velký číselný stříbrný ciferník umožňuje dobrou orientaci a obsahuje 3 další malé ciferníčky - nalevo : dny v týdnu (Monday-Sunday), napravo: dny v měsíci (1.-31.), dole: hodiny (1-24). Nejvíc co mě upoutalo je zdobený detail kolem ciferníku krystaly Swarovski! Na slunci se parádně lesknou. Ano, jsem blázen do takových kamínkových věcí. Ale s mírou! Nic se nemá přehánět.

Ty moje jsou staré přibližně 4 roky, pocházejí z Ameriky, pořád mají původní baterku, fungují bezvadně a vzhledem k jejich stáří mají výbornou kondici. Naprosto je zbožňuju a nelituju jediné koruny nebo spíš dolaru, co jsem za ně zaplatila!

Koupila bych znovu? Rozhodně ano!

Nechte hodinky vyjádřit Váš životní styl! Noste je!

JANA



Good morning ladies,

many of us remember the time when instead having mobile in the pocket we had to wear watches on our hands. And I really hated them. I don´t know why. I remember them quite exactly. It was PRIM label, they were round, gold-plated with a numeric dial and dark brown leather strap. Yes, they weren´t so bad, but it just bothered me to have "something" on my hand. Then came my birthday and my dreamt-of mobile. And when I found out that one of the functions of that mobile is also the time on the display...bah - I wont need watches any more. So they ended up at the bottom of the box with another accessories. Since then, for many years, the watches stoped to exist for me. 

One day...

I don´t know how or why, but after a while I started to be interested about watches again. I began to perceive them not only because of their main function but also like fashion accessory. At that time while I was studying I had a part time job in TIME OUT shop - not because I had to - but because I always wanted to be somewhat independent. At least partially. And because of I was obsessed of watches´mania, I decided to buy one. But something "bigger". I perceived, I ´m perceiving and I´ll perceive watches as long-term investment for which is worth to "pay". The watches aren´t for me just for one season or all year as the shoes that aren´t longer modern or destroy. You can destroy watches for sure as well, but there is a big difference. You can destroy something what you wear on your feet faster then what you wear on your wrist.

I looked for online brands, types, materials, I was watching shop windows and I looked at the people. I liked the most the watches by GUESS. It´s not the most exclusive company on the market, but It belongs to a higher and also affordable class. GUESS was founded in California and its first production were jeans. With great success with customers, company management decided to expand its own portfolio of accessories - including watches. Since then, GUESS watches have built a strong position on the market and have found milions of enthusiastic supporters in all corners of the planet. And I belong to them:)

BRAND: GUESS PRISM
DIMENSIONS: 38 x 13 mm
MATERIAL: Stainless steel
COLOUR: Silver
SHAPE: Round
WATER RESISTANCE: No
PRICE: + - 200 eur/ my price + - 96 eur






REVIEW

Packaging of the watch is very attractive. Enough large matt-shiny box in black colour with imprinted silver name GUESS is easy to open. The black colour isn´t chosen randomly. Black expresses "classic and credibility". Moreover, the mix of black and silver or golden watches are very luxurious combination. On the inside cover, there´s also GUESS logo in silver. I like the idea of the small cushion which is used for fastening and fixing watches. It keeps a nice shape, it doesn´t turn around, just when you open the box, you´re sure you always find the watches as they should be - with the dial up. In addition, this cushion´s detail gives you a feeling that you ´re getting a unique product. Inside the box you find also two mini-booklets where you can read everything you need. Complete informations, their settings and contact of repair center.

From the begnning the watch seems to be very heavy on the hand, but it´s just about use to it. I don´t even perceive it. I very suited to their dimensions. I like big watches, in a sort of way I can say male´s style. A lot of people´ve already asked me, if the watches are male´s....:) In any case, you have to go to shorten the strap. I don´t recommend to do it by yourself, cause you can destroy it. Just go to any watches´store and try to ask them. Not everywhere they will do it, but once I will be lucky. A large number silver dial enables easy orientation and contains three other small dials- left one: weekdays (Monday - Sunday), right one: the days of the month (1. - 31.), below one: hours (1 - 24). The most of what impressed me is decoration with Swarovski crystals! They really shine a lot on the sun. Yes, I´m crazy about that shiny things. But with moderation! Nothing should be overdone.

Mine are about 4 years old, comes from America, it has still the original battery, works perfectly and considering their age, they´re in an excellent condition. I absolutely love them and I don´t regret a single one crown or rather the dollar I paid for them!

Would I buy them again? Definitely yes!

Let watches to express your lifestyle! Wear them!

JANA

Žádné komentáře:

Okomentovat